Pasižymėkite kalendoriuje svarbiausias LRBP koncepcijos ir SPAV viešinimo datas

2019-08-26

Rugsėjo 5 d. visa LR teritorijos bendrojo plano (LRBP) koncepcijos medžiaga ir Strateginio poveikio aplinkai vertinimas (SPAV) bus paskelbti šioje svetainėje viešai konsultacijai. Šios medžiagos viešinimas vyks nuo rugsėjo 5 d. iki spalio 5 d.

Taip pat rugsėjo 5 d. 10.00 aplinkos ministras Kęstutis Mažeika ir LRBP rengimo komanda šią medžiagą pristatys LR Seimo nariams ir organizuos atvirą diskusiją. Pristatymą bus galima stebėti tiesiogiai LR Seimo puslapyje.

Norintieji dalyvauti neformalioje diskusijoje rugsėjo 7 d. šeštadienį, 11.00 val. kviečiame į „BŪTENT“ festivalį Birštone, kur svarstysime apie Lietuvos ateitį 2050 m. ir bandysime atsakyti į klausimą – ar viskas virs miestu?

Susipažinti su LRBP koncepcija ir SPAV bus galima ne tik Vilniuje, bet ir Kaune bei Klaipėdoje. Rugsėjo  11 d. nuo 16.00 iki 18.00 LRBP koncepcija ir SPAV ataskaita bus viešai pristatyta Klaipėdoje, Light House Coworking, Liepų g. 83., o rugsėjo 18 d. nuo 16.00 iki 18.00 vyks viešas LRBP koncepcijos ir SPAV ataskaitos pristatymas Kaune, Kauno įgulos karininkų ramovėje, A. Mickevičiaus g. 19.

Vilniuje, Nacionalinės atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC), Saulėtekio al. 5, spalio 4 d. nuo 13.00 iki 18.00 vys viešoji konsultacija–tarptautinis forumas, kurio metu bus pristatoma LRBP koncepcija ir SPAV ataskaita.

Kviečiame registruotis į LRBP koncepcijos ir SPAV viešinimo renginius.

Sekite naujienas LRBP Facebook paskyroje.

Kas yra LRBP?

Naujasis Lietuvos Respublikos teritorijos bendrasis planas nustatys šalies teritorijos erdvinio vystymosi kryptis ir teritorijų naudojimo funkcinius prioritetus, užtikrins, kad būtų suderinti galiojantys ir kuriami strateginiai planavimo dokumentai, turintys erdvinę išraišką. Naujojo LRBP sprendiniai galios iki 2030 m., o pasiūlyta vizija – net iki 2050 metų.

Kaip dar galite prisidėti?

Jūs galite prisidėti prie teisėkūros procesų pateikdami savo nuomonę ir siūlymus: dalyvaukite ir pasisakykite rengiamuose forumuose, rašykite mums info@am.lt, pristatykite raštą adresu LR aplinkos ministerija, A. Jakšto g. 4, Vilnius, arba teikite per el. sistemą TPDRIS.

Kontaktai
A. Jakšto g. 4, LT-01105 Vilnius
Rekvizitai

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija
Kodas 188602370
A. Jakšto g. 4, LT-01105 Vilnius