Kviečiame susipažinti su galutine visų sektorių esamos būklės analize

2019-01-21

Artėjant Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano (LRBP) forumui, kuris vyks sausio 24 d. Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (Saulėtekio al. 5), kviečiame susipažinti su galutine rengėjo pateikta esamos būklės analize, kurioje pristatomos įvairios šalyje vykdomos veiklos – verslo, žemės ūkio, turizmo, rekreacijos, aplinkos ir kultūros paveldo apsaugos, infrastruktūros. Jei turite įžvalgų ar pasiūlymų, prašome jas siųsti iki sausio 25 d. el. paštu info@am.lt. Antrojo LR teritorijos bendrojo plano rengimo etape – koncepcijos kūrime – bus remiamasi šia analize.

 

Taip pat kviečiame susipažinti su atnaujinta forumo programa. Norintieji registruotis dar gali tai padaryti iki sausio 23 d.

 

Žengiant svarbų žingsnį į kitą etapą, svarbu suprasti, kaip planą pritaikyti praktikoje. Savo patirtimi šioje srityje forumo metu dalinsis Austrijos technologijos instituto urbanistas Nikolas Neubert. Jo pranešimas „Plano įgyvendinimas! Nuo teorijos iki praktikos remiantis tarptautine patirtimi“ (Making a plan go live! From theory to practice based on international experience“) palies esminius plano realizavimo principus ir kokių dalykų Lietuva gali išmokti iš kitų šalių.

 

Naujasis LRBP nustatys šalies teritorijos erdvinio vystymosi kryptis ir teritorijų naudojimo funkcinius prioritetus, užtikrins, kad būtų suderinti galiojantys ir kuriami strateginiai planavimo dokumentai, turintys erdvinę išraišką. Jis taps vienu pagrindinių šalies vystymo dokumentų. Naujojo LRBP sprendiniai galios iki 2030 m., o pasiūlyta vizija – net iki 2050 metų.

Kontaktai
A. Jakšto g. 4, LT-01105 Vilnius
Rekvizitai

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija
Kodas 188602370
A. Jakšto g. 4, LT-01105 Vilnius